AKP, hazine arazilerini yandaşlara peşkeş çekiyor



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçimini topraktan sağlayan vatandaşların, ancak tapuları olmadığı için arsaları Hazine'ye ait görünen tarım arazilerini kampanyalı bir şekilde, kullanıcılarına satacaklarını açıkladı. 

Şimşek, Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin hükümler getiren kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiğini ve konuya ilişkin detaylı çalışmaların tamamlandığını bildirdi. Şimşek, bahse konu arazilerin satışı konusunda üzerinde çalıştıkları metodu şöyle özetledi:
"Satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'si olarak belirlendi. Yani arazileri almak isteyenler, ihalesiz ve sadece bedelin yarısını ödeyerek bu topraklara sahip olabilecek. Peşin ödemelerde satış bedeline, ayrıca yüzde 20 oranında indirim uygulanacak. Taksitli satışlarda; satış bedeline yüzde 10 indirim yapılmasından yararlanmak istenilmesi halinde, satış bedelinin en az yarısı, en az yarısının peşin ödenmek istenilmemesi halinde ise satış bedelinin yüzde 10'u peşinat olarak alınacak. Kalanı ise en fazla 6 yılda 12 eşit taksitle faizsiz olarak ödenecek."
Amaç yandaşlara ucuz hazine arazisi
6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, geçen yıl yürürlüğe girmiş ve bu kanunla Hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusu da düzenlenmişti. Hazineye ait tarım arazilerinin hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına ihaleye çıkmadan, doğrudan satışına ilişkin yöntem üzerinde ise çalışmalar o günden beri sürüyor. Ancak AKP iktidarı, satış tarifesini yerel seçimlerden hemen önce belirleyerek bir anlamda, işledikleri topraklarına tapu alabilmek için yıllardır bekletilen köylülerden şimdi oy avlamaya çalışıyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.