El Kaide bahanesiyle Amerikancılık ihracı



'Haçlı İrtica' fonunun hedefi, ABD karşıtlığını bastırmak

'Cihatçılığa' karşı kurulduğu ilan edilen Fon'un asıl hedefi, GOKAP bölgesinde ABD çıkarlarına karşı gelişen anti emperyalist hareketleri bastırmak. Bu durumda El Kaide bahane olarak kullanılacak
ABD ve Türkiye'nin eşbaşkanlığında 2011 yılında kurulan Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'nda (TMKF) yeni bir fon kurulacağı açıklandı. Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'nde (GOKAP) El Kaide vb. "cihatçı" diye nitelenen örgütlere karşı diye sunulan Fon'un esas hedefi, bölgedeki Amerikan karşıtlığını bastırmak için, güvenlik, istihbarat ve adalet mekanizmalarını Washington'a bağlayacak mekanizmaları kurmak.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Ahmet Davutoğlu New York'taki TMKF toplantısındaki konuşmalarında, "uluslararası terörle mücadele" etmek için ABD ve Türkiye'nin ortak çalışmalarını artıracaklarını vurguladı. Toplantıda, "Şiddete Varan Aşırılıkla Mücadele Küresel Fonu'' oluşturulacağı açıklandı.
Davutoğlu'ndan ABD'ye teşekkür
Ahmet Davutoğlu, ABD'ye uluslararası terörizmin önlenmesi yolundaki çabalarından dolayı teşekkür etti ve bu konuda ABD ile devamlı bir sinerji içerisinde olduklarını kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı, gelecekte oluşması muhtemel terör saldırılarının şimdiden engellenmesi yönünde, her türlü politik, ekonomik ve askeri önlemleri almak gerektiğini söyledi. Kerry'nin bu açıklaması, ABD'nin 11 Eylül 2001'den sonra geliştirdiği "önleyici müdahale" doktrinini hatırlattı. ABD Irak'ı bu doktrine uygun olarak, El Kaide'ye destek verdiği ve nükleer-kimyasal-biyolojik silah kullandığı gerekçesiyle işgal etti. Şimdi aynı senaryo bu kez Suriye'de sahnelenmek isteniyor.
Feltman'ın 'tecrübeleri'
Toplantıda, İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Temsilcisi Catherine Ashton'ın yanı sıra TMKF'nin nasıl bir çalışma yürüteceğini anlamaya yarayan bir konuşmacı da vardı. Suriye'de iç savaşın mimarlarından, ABD'nin Beyrut Büyükelçisi ve ardından Yakındoğu İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı iken terör gruplarını doğrudan örgütleyen, BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman "uluslararası terorizm"le ilgili tecrübelerini paylaştı.
Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'nun amacı
Kerry ve Davutoğlu, TMKF'nin terörle mücadele uzmanları arasında etkin bir eşgüdüm ve işbirliği mekanizması yarattığını vurguladılar. ABD-Türkiye arasında özellikle 5 Kasım 2007'deki Bush-Tayyip Erdoğan görüşmesinden sonra "teröre karşı ortak mücadele" gerekçesiyle, iki ülkenin dışişleri, adalet, emniyet, istihbarat ve askeri kuruluşları arasında çok sayıda ortak mekanizma kuruldu.
Bu mekanizma kapsamında bilgi değişimi adı altında ortak istihbarat havuzu uygulaması, adı geçen kuruluşların hâkim, savcı, polis, istihbarat görevlisi personelinin ABD'de eğitimlere gönderilmesi gibi uygulamalar hayata geçirildi.
Tertiplerin uygulanmasını bu mekanizmalar gerçekleştirdi
Türkiye'deki Ergenekon-Balyoz vb. tertiplerin uygulaması bu mekanizmalar tarafından gerçekleştirildi. Bu durum, Türkiye'nin emniyet, istihbarat ve adalet kurumlarının adeta ABD'den yönetilir hale gelmesini sağladı.
2011 yılında kurulan TMKF ile de, Türkiye aracılığıyla ABD'nin Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi içindeki ülkelerde de öncelik sıralamasına göre benzer mekanizmaların kurulması amaçlanıyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.