Bazı servislerin oyununa gelenler var



Fethullah Gülen, Kenya, Pakistan ve Suriye’de El Kaide eksenli grupların eylemlerine tepki gösterdi. Gülen, kimsenin döverek, vurarak, öldürerek “Bütün âleme Âmine dedirteceğiz, Fatıma dedirteceğiz, Hatice dedirteceğiz” deme hakkı bulunmadığını belirterek, “Terörizm, Kur’an’ın daimî Cehennem azabıyla tehdit ettiği en büyük günahlardan biridir” dedi. 


İslam coğrafyasında çıkar kavgaları, hizip ve klik sürtüşmeleri, antidemokratik uygulamalar ve insan hakları çiğnenmesi gibi problemlerden ötürü bir sürü gayr-i memnun grup oluştuğuna; bunların bir kesiminin bazı servislerin oyununa gelecek ölçüde görgüsüz-bilgisiz, çabuk harekete geçen tipten kimseler olduğuna ve birilerinin de onları kullanarak adım adım kendi hedeflerine yürüdüklerine temas eden Fethullah Gülen, “Ben tek taraflı görmüyorum; belki bizim içimizdeki hamlıkları dışarıdaki İslam düşmanları, onun güzelliklerinin yaşanmasını, görünmesini, müslümanların bir araya gelmesini istemeyenler değerlendiriyorlar. Potansiyel olarak bizde o türlü hamlıklar var, bizde bir bozulma var; esas başkaları da o bozulmayı değerlendiriyor” dedi.
“KİLİSELERİ YIKARSANIZ, CAMİLERİN BOMBALANMASINA SEBEBİYET VERİRSİNİZ...”
Müslümanların, özellikle de başkalarına müessir ve temsilci konumundaki insanların, sözlerine ve fiillerine çok dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Fethullah Gülen “'Gidin kiliseleri yıkın bunların başlarına!..' dediğiniz zaman camilerin yıkılmasına, camide cemaatin üzerine bomba atılmasına sebebiyet vermiş olursunuz. Ne ekerseniz onu biçerseniz. İnsan iyi şeyler ekmeli” diye konuştu.
Dünyanın bir kesiminde kökü çok eskilere dayanan, yer yer de açık kapalı üzerinde durulan İslam fobisinin bazı terör hadiseleri dolayısıyla bir kere daha güncelleştiğini, insanlığın büyük bir problemi haline geldiğini ve adeta bir “dünya paranoyası”na dönüştüğüne işaret eden Gülen, bu problemin yaygınlaşmasında Müslümanların hatalarının da bulunduğunu vurguladı. Bu hatalarımızı kabul etmenin ve onları telafi yoluna gitmenin problemlerin çözümünde çok önemli rol oynayacağını ifade eden Fethullah Gülen, tarihî “tehcir” günlerinde Doğu Anadolu’da yaşanan bazı acı olayları ve onların günümüze yansımalarını örnek olarak anımsattı.
Gülen Hazreti Ömer’in patrikin kendisine namaz yeri olarak kiliseyi göstermesi, Hazreti Ömer’in ise “Ben burada namaz kılarsam müslümanlar burasını namaz yeri olarak beller” diyerek uzakta bir yerde namaz kılması örneğini de verirken, “Biz bu idik; ister içten isterse de dıştan birileri bizi bozdular, genlerimizi bozdular, bizi değiştirdiler, vahşileştirdiler” dedi. Gülen, bir dönem “Terörist müslüman olamaz, müslüman da terörist olamaz” dediğini hatırlatarak, İslâm’ı hakkıyla kavramış ve hazmetmiş bir müslümanın terörist olmasının imkansız olduğunu, hakiki müslümanların hiçbir zaman bilerek teröre giremeyeceklerini, bir teröristin de gerçek müslüman sayılamayacağını belirti.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.