YPG’den özgürlük için direniş

Rojava’nın birçok kentinde Türkiye destekli çeteler ile YPG arasındaki çatışmalar devam ediyor. Önceki gün saat 18.00 sularında bir grup çete üyesinin Efrîn kentine bağlı Girê Silaro ve Celemê köylerine saldırıya geçtiği öğrenildi. YPG’nin karşılık vermesiyle başlayan çatışmaların gece geç saatlere kadar sürdüğü belirtildi. Çatışmalarda 18 çete üyesinin öldürüldüğü, çok sayıda üyenin de yaralandığı bildirildi. Yerel kaynaklara göre, bazı yaralılar ambulanslarla sınırın Türkiye tarafına götürüldü. Ayrıca Türkiye-Suriye sınırında bulunan Atme kampından ise çetelerin Mehemediye köyüne havan toplarıyla saldırdığı öğrenildi. Arap nüfusun yoğun olduğu köye 20 havan topunun isabet ettiği, Dêr Belût köyüne top atışı yapıldığı belirtildi.

Cinderes’te çatışmalar sürüyor
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çete grubu, Efrîn’in Cinderes ilçesi ile İdlib’in Türkiye sınırındaki Atma ilçesi arasındaki noktalardan YPG güçlerinin elindeki tepelere saldırı girişiminde bulundu. Çıkan çatışmalarda 18 El Kaide mensubu öldürüldü, 2’sinin cenazesi YPG’nin eline geçti. Cinderes ile Atma arasındaki çatışmalar 25 Eylül’den bu yana devam ediyor. Perşembe günü akşam saatlerinde IŞİD, Kile Bane Arap köyü çevresinden Cinderes’in Tilslor ve Celemê köylerinin üzerindeki tepelerde olan mevzilerine saldırı girişiminde bulundu.
Köylere kaytuşa attılar
Türkiye-Suriye sınırında bulunan Atma mülteciler kampı, çetelerin karargahına dönüştü. Çetelerin saldırılar sonrası bu kampa sığındığı ve yaralanan çete üyeleri için ambulansların hazır tutulduğu öğrenildi. El Kaide’ye bağlı grupların ölü ve yaralılarını ambulanslarla Türk hastanelerine taşıdığı da gelen bilgiler arasında. Çadırkentten havan ve katyuşalarla Cinderes’e bağlı Mehmediye ve Derbelut köyleri bombalanmıştı. Top atışlarında yaralanan olmamış ancak köylerde maddi hasarlar oluşmuştu.
El Kaide emiri öldürüldü
Efrîn’in Cinderes ilçesi ile İdlib’e bağlı Türkiye sınırındaki Atma arasında 25 ve 26 Eylül günlerinde yaşanan çatışmalarda Abdulkerim El İmarati isimli emir olmak üzere 50 IŞİD üyesi öldürülmüştü. El İmrati dahil olmak üzere üç cenaze YPG’nin eline geçmişti.
IŞİD’in Celemê Köyü’ne yönelik suikast silahıyla yaptığı atışlar sonucu 10 yaşındaki Muhammed Ömer İbo isimli çocuk hayatını kaybetmiş, Fidan Ömer Mehmo isimli yaşlı bir kadın da yaralanmıştı.
Çatışmalar 22. gününe girdi
6 Eylül’de çetelerin Halep’in Kürt mahallelerine yönelik yaptığı saldırıyla başlayan çatışmalar 22. gününe girdi. Önceki gece Eşrefiye mahallesinde çetelerin saldırısına YPG ve El-Ekrad güçleri karşılık verdi. Çatışmada 4 çete üyesinin öldüğü belirtildi. Çetelerin top atışlarında 60 yaşındaki Ehmed Mele Elî adlı bir sivilin de hayatını kaybettiği öğrenildi. 6 Eylül’den bu yana süren çatışmalarda çetelerin 100’den fazla kayıp verdiği belirtiliyor. Çatışmalar özellikle Şêxmeqsûd, Eşrefiye, Sekin Şebabî ve Şiqêf mahallerinde yaşanıyor.


,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.