MİLGEM'e köstek oldu



Başbakan Tayyip Erdoğan, Deniz Kuvvetleri'nin Milli Gemi Projesi MİLGEM'i, AKP hükümetine mal etti. Peki, gerçek böyle mi? 


AKP hükümeti döneminde; MİLGEM projesinde çalışan komutanlar tutuklandı, projenin kaynak kodları dava dosyalarına konuldu, siyasi nedenlerle ihalesi iptal edildi. Başbakan Erdoğan'ın katkısı ise MİLGEM'in suya indirilişinde çalışmak oldu.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Kırşehir konuşmasında MİLGEM'i övdü, hükümetin başarısı olarak sundu.
Oysa Milli Gemi Projesi, kısaltılmış adıyla MİLGEM'in tarihçesi, AKP'den çok daha eskiye dayanıyor. Proje, TCG Muavenet gemisinin Amerika tarafından vurulmasının ardından, yani 21 yıl önce gündeme geldi.
Şu an yargılama konusu yapılan 28 Şubat döneminin komutanları, Deniz Kuvvetleri'ni atağa kaldıracak MİLGEM'e büyük önem verdi.
Erdoğan'ın dediği gibi 8 değil, toplam 12 milli korvet inşa edilmesi hedeflendi.
AKP Hükümeti ise MİLGEM'e destek değil, köstek oldu.
AKP hükümetinin destek verdiği Balyoz ve Askeri Casusluk Davalarıyla MİLGEM'i üreten mühendis subaylar ve gemileri yürüteceik komutanlar tutuklandı.
Yine bu davalar kapsamında, MİLGEM'in devlet sırrı niteliğindeki çok gizli kaynak kodları, deşifre edildi. Proje bilgileri iddianamelere yazıldı.
Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin MİLGEM'e son kösteği ise özel bir şirketteki ihalenin iptali oldu.



,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.