Kılıçdaroğlu mitingde sert konuştu: Tayyip Erdoğan ihanetin ustası

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Kaddafi'yi, Erbakan'ı, işçi ve köylüyü kandırdığını söyledi. CHP lideri, 'Erdoğan ihanet kültürünün ustasıdır' ifadesini kullandı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ihanet kültüründen geldiğini söyleyerek, "Bunların kültüründe ihanet etmek var. İhanet kültüründen geliyor" dedi. Kılıçdaroğlu ağır sözlerle yüklendiği Başbakan Erdoğan'ın, kendisini usta olarak tanıttığını, ancak ülkeyi yönetmekteki uygulamaları ile çırak bile olamayacağını, ihanet kültürün ustası olduğunu kaydetti.
İstanbul'dan parti otobüsü ile Kırklareli'nin Lülebugaraz ilçesine gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kente girişinde partililer tarafından coşkuyla karşılandı.
Mitinge katılanlar ellerinde taşıdıkları, "Cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin savunucusuyuz", "Çiftçiye mazot paralı gemicilere mazot vergisiz", "Ürünümüzü RTE'den korumaya geldik" yazan pankartları salladı.
'Dolar olunca, yeşile aşıklığı var'
Yaklaşık 6 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, Kıbrıs çıkarması sırasında ülkemizin uçaklarının benzinin olmadığını, Libya eski Lideri Kaddafi'nin benzin verdiğini hatırlatarak, "Yetmedi jetlerin yedek parçalarını verdi. Depolarını açtı, gelin istediğini alın dedi. Sonra ne oldu bu gitti Kaddafi'den 120 bin dolar ödül aldı. Ben bu parayı şehit yakınlarına vereceğim dedi. Sorduk hangi şehit yakına verdin, tık yok. Hele dolar olunca yeşile aşıklığı var" dedi.
'KKTC'ye destek veren Kaddafi'ye ihanet etti'
Erdoğan'ı kastederek, Kaddafi'yi arkadan hançerlemekle suçlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ahlak denen bir kavram var. En zor günlerinde Türkiye'yi destekleyen siyasal lideri linç ettirdi. Bavulla para götürdüler Kaddafi öldürülsün diye. Şimdi eli kanlı ile Ortadoğu'ya el atmış. Müslüman'a Müslüman'ı kırdırıyor. Senin ne işin var orada. Demokrasi getirecekmiş o ülkelere. Dön kendine bak, senin ülkende demokrasi var mı? Türkiye'de Erbakan'ı da arkadan hançerledi bir zamanlar. Onun için geçmişinde ihanet kültürü olanlara sakın güvenmeyin. İşçiyi, köylüyü, esnafı sattı. Kendisini de usta ilan etti. İhanet kültürünün ustasıdır."
'Erdoğan o kadar cahil ki...'
Başbakan Erdoğan'ın dünyayı dizayn etmeye kalktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Sen birilerinin önünde diz çökmedin mi, diz çöken adam dünyayı dizayn edebilir mi? Bunun için, Kuvay-ı Milleye nedir onu bilmen lazım. O kadar cahil ki, Mısır'daki olayla Çanakkale'yi karıştırıyor. Sen, Çanakkele'yi nerden bileceksin, öğrenmemişsin. Sen Mustafa Kemal'in yaptığı mücadeleyi biliyor musun? O savaş meydanlarından geldiği için, barışın ne kadar önemli olduğunu o biliyordu. Ama barış istiyordu. Ecevit Kıbrıs'a çıktı. Adı neydi, Kıbrıs Barış Harekatı. Gitti barışı sağladı. Bir kişinin burnu kanadı mı, şu ana kadar hiç kimsenin burnu kanamadı barışı sağladı."

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.