'Başbakan'ın Emniyet ve MİT dışında kaynakları mı var?'



28 Şubat davasında Orgeneral Çetin Doğan savunma yaptı


28 Şubat Davası'nın dünkü duruşmasında Emekli Orgeneral Çetin Doğan savunma yaptı.
Doğan "Özgür kalmak için değil tarihe not düşmek için savunma yapıyorum" diye konuştu
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden 28 Şubat Davası'nın dünkü duruşması sanıkların savunmalarıyla devam etti. Önceki gün savunma yapan Çevik Bir'in ardından Çetin Doğan'ın savunmasına başlandı.
Hazır değilim demek iddianın altında ezilmektir
Emekli Orgeneral Doğan savunmasında şu noktalara dikkat çekti:
"İrtica denilince akla hükümet geliyorsa, bu bir düşünce hastalığıdır. Bizim iktidarlarla hiçbir sorunumuz yok. İşlemediği suça karşı, 'kendimi savunmak için hazır değilim' demek bu iddianın altında ezilmek demektir. Sincan 1 No'lu F tipi Cezaevi'nde bilgisayar kullanma imkanım olmadı. Ancak kısa sürede yaptığım inceleme bu sahtekarlığı açıklamamda yeterli olacaktır. Dava konusu delillerin, yasal nitelik taşımadığını, sahte ve uydurma olduğunu, belgelerin tahrif edildiğini açıklamak isterim.
'Ben Ergenekon Davasının savcısıyım' diyen, kimdir? Balyoz ile ilgili iddialar ortaya atıldığında davet üzerine televizyonlara çıktım. Bu sırada 'Bir Emekli Orgeneral çıkmış televizyon televizyon dolaşıyor, sanmayın ki biz olanlardan haberdar değildik, onlar işlerine baktılar biz de işimize baktık' diyen kimdir? Bu davanın Ergenekon, Balyoz gibi davalardan farkı yoktur. Parmak izlerini takip ederek bu kurguyu Türk milletine açıklayacağım.
Adalet zulmün aracı olmuştur
Balyoz darbe planından, MİT'in, İçişleri Bakanlığı'nın, Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün haberinin olmadığı resmi belgelerle ortaya konuldu. Demek ki sayın Başbakanın başka kaynakları var. 28 Şubat soruşturması kapsamında bazı medya patronlarının ve köşe yazarlarının ifadelerinin alınmak üzere Ankara Cumhuriyet Savcılığına çağrılmasının ardından 'çağrılmayanlar da var, onların da çağrılması gerekir, patronların gerçekleri açıklaması lazım' diyerek yargıya açıkça talimat veren kimdir? Ülkemizde son 11 yılda, çağdaş demokrasi ve insan haklarına taban tabana zıt uygulamalarla var olan adalet, mülkün temeli olmaktan çıkmış, zulmün aracı olmuştur. Siyasi davaların görüldüğü özel yetkili mahkemeler de hukuk cinayeti işlemektedir."

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.