Beyaz Saray'da Gezi, Dolmabahçe ve Balyoz soruları



ABD’yi ziyaret eden CHP heyetine Amerikalı yetkililer 'Gezi Parkı' süreci, Suriye krizi ve Balyoz davasına ilişkin sorular yöneltti. Ayrıca, Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Dolmahçe'de yaptıkları gizli görüşme de sorulanlar arasındaydı

Washington'da bulunan CHP heyeti Beyaz Saray, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmeler yaptı. Amerikalı yetkililer Loğoğlu ve Oran'a CHP iktidarmış gibi sorular yöneltti. Beyaz Saray’daki görüşmede, ağırlıklı olarak Gezi olayları, Suriye ve Balyoz davası konuşuldu.
'DOLMABAHÇE İTTİFAKI' SORUSU
Loğoğlu ve Oran, Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Konseyi Türkiye sorumlusu Christina Bobrow'la görüştü. Görüşmede, asker-siyaset ilişkisi ve Gezi olayları ile Suriye geniş yer tuttu. Loğoğlu, askerin siyasete karışmasına ve askerin de siyasete karıştırılmasına karşı olduklarını anlattıklarını söyledi. Bobrow, askerle ilişkiler bağlamında Balyoz davasından söz açtı ve özel yetkili mahkemelerde üretilen delilleri gündeme getirdi. Bobrow seçimden önce verilen e- muhtıra ve Büyükanıt'ın Erdoğan'la Dolmabahçe'de yaptığı gizli konuşmayı da hatırlattı. Ulusal Güvenlik yetkilisi CHP'nin Gezi olaylarına ilişkin görüşlerini de sordu.
PENTAGON SURİYE'Yİ SORDU
CHP'liler Pentagon'da ise NATO politikaları ve Avrupa'dan sorumlu Bakan Yardımcısı Jim Townsend'le bir araya geldi. Taraflar ağırlıklı olarak Suriye'yi konuştu. CHP heyetine ilginç bir soru yöneltildi. Suriye'de askeri bir operasyon düzenlemeleri halinde CHP'nin tepkisinin ne olacağı soruldu. Pentagon'daki görüşmede, ABD'nin terör örgütü ilan ettiği El Nusra'ya Erdoğan Hükümeti'nin bugüne kadar terör örgütü dememesi de gündem oldu. Townsend'in "Suriye'ye askeri bir operasyon yapsak CHP'nin pozisyonu ne olur" sorusuna Loğoğlu, "karşı çıkarız" cevabını verdi ve Suriye'de diplomatik görüşmeler yoluyla çözümden yana olduklarını anlattığını kaydetti.
'AMERİKALILAR AKP'DEN RAHATSIZ'
CHP heyeti, Dışişleri Bakanlığı'nda da Güneydoğu Avrupa'dan sorumlu Vivian Walker'la görüştü. Görüşmede, Gezi olayları, insan hakları ihlalleri ve Suriye konuları üzerinde duruldu. Faruk Loğoğlu, bir soru üzerine Amerikalı yetkililerin açık açık söylemediklerini ancak konuşmalarından AKP Hükümetine dair ciddi bir rahatsızlık yaşadıklarının anlaşıldığını anlattı. Loğoğlu ayrıca Amerikalıların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Washington'da görmekten memnun olacaklarını söylediklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu'nun Kasım ayının ortalarında Washington'u ziyaret etmesi bekleniyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.