Erdoğan: Zaten yapacaktık, elinize dizinize dursun!



Başbakan Erdoğan, Pazartesi günü açıklayacağı 'Demokratikleşme Paketi' için 'İmralı istedi' diyenlere kızdı: Zaten yapacaktık, elinize dizinize dursun!


Başbakan Tayyip Erdoğan, Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı. Erdoğan hazırladıkları "Demokrasi Paketi" ile ilgili olarak "İmralı istedi" diyenlere de kızdı. Yaptığı konuşmada esnafların sorunlarını çözmek için çok sayıda düzenleme yaptıklarını öne süren Erdoğan, yeniden "Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı" görüşünü dile getirdi. Birlikte "açılım" yaptıkları PKK'yı "Bölücü örgüt" diye tanımlayan Erdoğan'ın konuşmasında PKK'yı eleştirmesi dikkat çekti. Erdoğan, "Onlar yol kesiyor, biz yol açıyoruz. Farkımız bu" dedi.
'Paketi Pazartesi günü açıklayacağım'
Erdoğan daha sonra Pazartesi günü açıklayacağı paketle ilgili açıklamalarda bulundu. Paketi, Öcalan'ın isteği olarak değerlendirenlere tepki gösteren Erdoğan, "11 yıl boyunca hangi reformu yaptıysak karşı çıkanlar oldu, Pazartesi yine karşı çıkacaklar. Çünkü bizdeki muhalefet türü budur.
Batı gibi değildir. Batı'da muhalefet yeri geldiğinde iktidar ile birlikte olur, yeri geldiğinde yerden yere vurur. Pazartesiden itibaren yeniden çelme takmak isteyecekler. Pazartesiden itibaren Türkiye kazanacak. Özgürlükleri daha da genişleten, ekonominin, demokrasinin daha da önemlisi kardeşliğimizin önünü açan bir paket açıklayacağız. İmralı istedi diye açıklayacaklar diyorlar. Elinize dilinize dursun. Ne alakası var, bunlar bizim tüzüğümüzde var. Gün geldikçe açıklıyoruz" diye konuştu.
'Sürece destek verin'
Erdoğan daha sonra şunları söyledi: "Aylardır terör nedeniyle acı haberler almıyoruz. Annelerin babaların yürekleri dağlanmıyor. Terör Türkiye'nin zemininden kayboluyor. Biz sizleri Allah için seviyoruz. El ele olalım, gelecek inanın çok daha farklı olacak. Çözüm süreci dedik; siz destek verdiniz, daha da destek verin. Biz size ne söz verdiysek onun arkasındayız. Ne aldanan ne de aldatan olacağız.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.