Pakette üyelik bombası

Başbakan Erdoğan, Siyasi Partiler Kanunu'ndaki üyelik yasaklarının kalkacağını açıkladı. Pakete göre hakimler, savcılar, askerler, polisler, soykırımcılar, işkenceciler, hırsızlar, dolandırıcılar, rüşvetçiler, ihaleye fesat karıştıranlar, tecavüzcüler, çocuk istismarcıları, hatta Abdullah Öcalan bile siyasi parti üyesi olabilecek.


Başbakan Erdoğan, Siyasi Partiler Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapılacağını açıkladı.
Değişiklikle yargı, güvenlik ve ekonomi ile ilgili kurumlar, siyasetin içine çekiliyor. Değişiklikle; yüksek yargı mensupları, hâkimler, savcılar, Sayıştay denetçileri, subay ve astsubaylar ile Emniyet mensuplarının siyasi parti üyesi olmasının önü açılıyor.
Erdoğan'ın değiştiriyoruz dediği 11. maddenin b fıkrasındaki hükümlerden biri de insanlığa karşı işlenen suçlardan hüküm giyenlere siyasi partilere üyelik yasağı. AKP'nin açılım paketiyle; soykırımcılar, işkenceciler, terör hükümlüleri, insanları bilimsel deneylere tabi tutanlar da siyasi partilere üyelik hakkı kazanıyor.
Terör hükümlüleri PKK liderlerini de kapsıyor. Yani Abdullah Öcalan gibi üst düzey terör örgütü yöneticileri de bir siyasal partiye kaydolabilecek.
AKP'nin paketi, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanacak bir başka değişikliği de öngörüyor. Erdoğan'ın bahsettiği gibi 6 kısıtlama kaldırılırsa; çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın satıcıları, hırsızlar, ihaleye fesat karıştıranlar, dolandırıcılar ve rüşvetçiler, siyasi partilere üye olabilecek.
Açılım Paketi'nin bu bölümü adeta pimi çekilmiş bir bomba gibi. Toplumsal hayatı alt üst etme tehlikesi taşıyor.

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/pakette-uyelik-bombasi-h15828.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.